3 (½) Gode restauranter i Barcelona

Barcelona, Restaurante Arola,

Det er svært at spise dårligt i Barcelona – det kan lade sig gøre, men som udgangspunkt vrimler Barcelona med gode restauranter.  Her er mine tre favoritter -plus en lille vinbar med enkle tapas.

 

Den Dyre – Restaurante Arola

Tæt på den Olympiske strand ligger luksus Hotel Arts og på toppen, med en lækker tagterrasse, ligger Restaurante Arola. Manden bag tapas-gryderne er Sergei Arola der har en fortid på det berømmede El Buli. Maden er tapas, som der i den grad er nurset om og så er de geilet op med et lille tvist. Som om det ikke er nok har stedet også en Michelin stjerne.Tapas, Barcelona,

Desværre blev det voldsomt tordenvejr, da vi var der, så vi måtte fortrække fra terrassen efter et glas cava og tomatbrød. – Som et lille curiøsa kan nævnes at serveringen begyndte med en introduktion til hvordan man selv laver tomatbrød.

Vi snuppede seks tapas, bl.a. Ravioli med foie gras og oksehale, benløse kyllingevinger tilberedt i andefedt og lidt mere traditionelle tapas varianter som La Bomba del Port og Patatas Bravas.

En lækker servering med yderst professionel, men også lidt Michelin stiv betjening der løb op i €300 for seks tapas, vinmenu med tre glas, et glas cava , vand og kaffe.

Mere om Restaurante Arola

 

Den fantastiske – Restaurante Montiel

Den suverænt bedste restaurant, vi spiste på var Restaurante Montiel, med en ydmyg og legesyg tilgang til det at lave mad. Chefen selv tog imod bestilling  og sørgede for, vi fik et par lækre cocktails mens vi kiggede på kortetBarcelona, Restaurante Montiel, appetizer.

Der er to valgmuligheder, den 5 retters og den 7 retters menu – kaldet Menu Gastronomic, med mulighed for at vælge vinmenu til. Vi hoppede om bord i den syv retters og jeg fik lov at bytte rejetataren ud med Kirsebærgaspachoen.

Herefter fulgte stegt rød tun, confiteret vagtel, dagens fisk, ande- og pær ravioli, wagu oksekød og to deserter hhv. en citrus varité samt chokolade med passionsfrugt og tong bønne.

Med to kopper kaffe til at runde af og vand til maden løb denne festmiddag op i sølle €203.

Betjeningen var utrolig vidende, uformel og imødekommende og så virkede alle oprigtigt taknemlige over vi kunne li’ maden.

Jeg kan ikke anbefale stedet nok. Alt gik op i en højere enhed og jeg kommer gerne igen.
Mere om Restaurante Montiel

Hotspot Barcelona

 

Den prisvenlige/den vi kom tilbage til  – Tapas 24

Endnu en restaurant med en fortid på El Buli, men denne gang med yderst rimelige priser og klassiske spanske tapas lavet med gedint håndværk og krydret med god stemming. Tapas 24 har både et pænt udvalg af faste tapas og et stort udvalg af dagens tapasCitronsorbet, mynte, tapas, Barcelona Fra det faste kort kan jeg anbefale: Bikini Toasten, Ous e Corrai med chorizo (som er en variant af patatas bravas med æg), lammespyddet og ikke mindst citronsorbeten med marenges og mynte, som jeg flittigt har kopieret til gæster siden.

Charles Abellan ejer desuden en Tapas 24 i Montreal, hvis man er på de kanter.

Restauranten ligger i et kælder lokale og der er typisk kø, men overraskende kort ventetid. Og det er værd at vente på. Vi spiste der to gange og ville være kommet tilbage, hvis vi havde haft mulighed for det.

Priserne er yderst rimelige. Ved første besøg gav vi € 48 for 6 tapas, vand, kaffe og et glas cava hver. Anden gang snuppede vi desuden hver en dessert og en øl, hvilket bragte regningen op på €62.

Ingen tvivl om at Tapas 24 bliver første besøg næste gang, jeg er I Barcelona, skarpt efterfulgt af et besøg på Restaurante Montiel. Hvis det er muligt så tag plads i baren og nyd at se de travel kokkehænder danse.

Mere om Tapas 24

 

Den med vinen – La Vinya del Senyor

Sidste anbefaling er mere en vinbar end et spisested, omend der er et mindre udvalg af simple tapas. Herrens vinmark eller La Vinya del Senyor, som det hedder på lokalsproget, er et lille undseligt sted overfor hovedindgangen til Santa Maria del Mar. Trods de små rammer er udvalget af vin på glas enormt, hvilket også gør, at der er rift om pladserne.

vinbar, Barcelona, gode restauarnter
Dette billede er lånt hos inandoutbarcelona.net

Når du alligevel er på de kanter, så gå lige en tur forbi kirkens hoveddør og se de to mænd ,der slæber sten. En hyldest til de mange lokale, der frivilligt slæbte sten fra stenbruddet 40-50 km væk til det enorme kirkebyggeri.

Mere om La Vinya del Senyor

Læs mere om Barcelona

You may also like

9 kommentarer

  1. Barcelona er en skøn by og som du skriver er det svært at spise dårligt. Jeg synes dog tit at det kan være svært at finde gode spisesteder, i en by som du ikke har besøgt før. Dine beskrivelser af restauranter i byen er bestemt værd at huske på næste gang vi besøger byen.

    Tak fordi du delte det.

    /Annette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *