Hotspot Barcelona

Gaudi, Barcelona

Er det bare mig eller er det som alle enten er i Barcelona, lige har været der eller skal dertil om et øjeblik? Jeg forstår dem, for Barcelona har utrolig meget at byde på. Sidste sommer besøgte jeg byen for anden gang og kunne sagtens bruge en tredje uge i Barcelona. For den by har noget andre byer ikke har.

Hvordan adskiller Barcelona sig fra andre byer?

Barcelona er speciel fordi den ligger lige ud til stranden. Så man kan kombinere storbyferie med strandliv. Det betyder, at sådan en som mig, der ikke er specielt god til at gå på stranden, men gerne vil være brun kan overskue en strandtur. Normalt plejer jeg at slappe af et par timer på værelset efter en dag rundt i storbyen. I Barcelona flytter afslapningen ned på stranden. Så når jeg efter en time har fået nok af at være strandnymfe, kan jeg rykke op i strandbaren til et glas sangria, før jeg går hjem i bad og videre ud til middag.

Hvem vil du anbefale Barcelona til?

Barcelona er uden at blinke et sted for alle. Hvis man rejser i sommermånederne kræver det selvfølgelig, at man har det fint med varme. Det er en by der både kan være romantisk og hyggelig at besøge med sin elskede, en partyby på strandbarerne med vennerne eller en familietur for alle aldre. Byen er for dig, der kan lide arkitektur, god mad, strandliv, byliv, shopping, museer eller kultur. Er du derimod til skiferie skal du tage et andet sted hen.

Gaudi, BArcelona

Hvem var med?

Jeg rejste med min mand.

Hvor sov I?

Vi overnattede på Hotel Cituadella Barcelona i området El Born. Hotellet var valgt fordi det lå ti minutters gang fra enden af Ramblaen og femten minutters gang fra stranden. Hotellet var pænt og rent med værelser af en god størrelse. Morgenmaden var med i prisen og har et udmærket, om end ikke videre originalt udvalg. Der er rigeligt at vælge imellem og er efter spanske forhold decideret ekstravagant.

Hvad så du?

Da det var anden gang jeg var i Barcelona, tog vi den lidt med ro og brugte mere tid på at daske rundt og spise god mad end at stæse rundt og bese seværdigheder.

Man kan ikke være i Barcelona uden at se en masse spændende arkitektur. Specielt bysbarnet Gaudi har tegnet nogen helt unikke bygninger på Ramblaen og et besøg i hans la Sagrada Familia kirke, som de stadig bygger på, er værd at anbefale. Også det lille chokolademuseum er et besøg værd – husk at købe en kop af den tykke, lokale, varme chokolade, der en helt anderledes oplevelse, end det vi kalder varm chokolade i Danmark.

Ramblaen er, trods de mange turister et besøg værd – specielt det overdækkede marked, der ligger lige ved, er for en dansker en spændende oplevelse.

Det store springvand Font Mágica og hele indgangspartiet til verdensudstillingen fra 1929 er imponerende og der er en flot udsigt når man går hele vejen op. – Der er rulletrapper undervejs, så det er let nok.

Springvand Barcelona

Desuden kan den gamle markedshal på Pl. Comercia anbefales. Her fandt man yderst velbevarede ruiner af nogen af de 1.200 huse der blev jævnet med jorden for at gøre plads til det citadel spanierne byggede for at holde de genstridige cataloniere i skak efter den spansk-østrigske arvefølgekrig i 1714.- Tro i øvrigt endelig ikke at folk i Barcelona er spaniere, de er stolte cataloniere.

Hvor spiste du?

Vi fik så meget fantastisk mad at jeg blive nødt til at lave et indlæg kun om maden. Så her vil jeg blot nøjes med at anbefale Tapac 24 på Calle Diputacio.

Best tapas in Barcelona

 

3(½) gode restauranter i Barcelona

 

Hvad er var det bedste ved turen?

Det bedste var, at vi brugte så meget tid på bare at lade livet gå forbi os, slappe af og ikke gøre en hel masse kombineret med cava og masser af virkelig god mad til meget rimelige priser.

Hvad syntes du mindre godt om?

Barcelona har ry for der er mange lommetyve. Jeg har ikke selv været udsat for noget, men i en by med så mange turister er det klart, man skal være opmærksom på sine ting. Og ja der er mange turister, men det har jeg lært at se igennem fingre med – jeg er jo selv turist, så det ville være dobbeltmoralsk at klage.

Hvad købte jeg med hjem?

Der er rige muligheder for shopping. Både af dyre mærkevarer og ting hvor alle kan være med. Min absolutte favorit ting er en smuk Gaudi sølvring jeg fik i tidlig fødselsdagsgave af min mand.

sølvring

Toiletforhold?

Det vrimler ikke med offentlige toiletter, men de mere turistede steder er der toiletter og  så er der jo altid Starbucks, fastfood restauranter og lignende hvor man kan snige sig til at benytte toilettet uden at købe noget. Ellers må man ind på en café og købe en lille kop kaffe. Det er typisk det billigste, så du kan lade kaffen stå, hvis du ikke er kaffetørstig og så bare benytte toilettet.

Mit bedste tip?

Sørg for at finde et hotel midt mellem byen og stranden. Så kan du gå til det meste og får benyttet begge dele. Området El Born kan jeg varmt anbefale da der udover en god placering også er et hav af gode, spændende restauranter og barer.

Vil du komme tilbage?

Ja. Selvom om jeg allerede har været i Barcelona to gange en uge, så kunne jeg sagtens finde på at komme tilbage.

 

Restauranttips til Barcelona

You may also like

2 kommentarer

  1. Ja det er synd det lukker ned i Berlin. Selvom jeg synes det er ok, at dem der lejer ud professionelt behandles som professionelle udlejere.
    Umiddelbart synes jeg de danske tal tyder på at flertallet lejer ud når de selv er væk eller har et ledigt værelse. Så mon ikke vi får lov at beholde Airbnb.
    Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *