# Steder jeg ikke behøver at komme igen – Trim, Irland

Irland, Scarlet O'Hara, Trim

Kender du det man læser om et sted i en bog og får lyst til at besøge det? Sådan har jeg det f.eks. med Scarlet O’Haras barndomshjem, Tara, plantagen fra ”Borte med Blæsten”. Der er bare lige det lille aber dabei, at den ikke finde i virkeligheden. Det gør til gengæld den lille irske by Trim, som Scarlet slår sig ned i nærheden af, i den efterfølger roman Alexandra Ripley skrev et par årtier efter.

Så da min mand og jeg for et par år siden var i Irland stod Trim på min ønskeseddel. Et af Irlands tidligste klostre ligger uden for byen og så er der et stort slot, der kan føres helt tilbage til normannerne. Når man læser om byen på Wikipedia, lyder den sådan set spændende nok. Her afsløres også noget så interessant, som at byen TO gang har vundet titlen som Irlands reneste by i 1972 og 1974 – samt en delt 2. plads i 1974.

Trim og omegn har masser af spændende historie og har kæmpet hårdt for irsk selvstændighed. Så hårdt at briterne brændte store dele af byen, som straf så sent som 1920.

Alt dette forledte mig til at tro, at det ville være en god idé at overnatte i Trim. Lad mig sige det sådan, at det var en halvsløj fornøjelse. Trim er Vojens på irsk. Bortset fra at Trim dog i det mindste var i besiddelse af en restaurant, der gør både i italiensk og mexicansk menukort.  – Need I say more?

Der var langt til den blomstrende markedsby Scarlet O’Hara besøgte.

Havde jeg tjekket byen på Wikipedia først, så havde jeg nok lugtet lunten for selvom  cleanliness er next to godliness så har man aldrig hørt nogen børn sige at det er meget sjovere at lege, når man ikke må blive beskidt.

Hvis du vil læse mere om Scarlets Irland og hendes hjem i Georgia, USA. Og bare roligt, det er noget mere spændende end at besøge Trim.

4 kommentarer

    1. Et eller andet sted ved – eller burde man vide – at der jo nok ikke er så meget at komme efter når man besøger en fiktiv persons hjem. Og tænk så gør man det alligevel 🙂
      Lotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *